Турция към туристите: Заповядайте здрави, ще ви върнем здрави!

Турция към туристите: Заповядайте здрави, ще ви върнем здрави!

Турция ще тества за коронавирус всеки чужд турист в началото на почивката, но й в края на летуването си той ще е наясно, че е здрав

Турция ще тества за коронавирус всеки чужд турист в началото на почивката, но й в края на летуването си той ще е наясно, че е здрав и няма риск да се върне в родината си като носител на COVID-19. Това става ясно от обемистия „План за нормализиране“.
Още на 4 май Анкара бе готова и прие план за развитие на туризма в условията на коронавируса, който е част от всеобхватния план по всички сектори на обществения живот, наречен „План за нормализиране-COVID-19“.
Координацията на мерките в него ще се осъществява от заместник-президента и обхваща поетапното премахване на общите ограничения, функционирането на работните места и икономиката, оказването на психо-социална подкрепа, здравни услуги, образование, религиозни услуги, отбрана, правосъдие, промишленост, търговия, туризъм, културни прояви, храни, земеделие и гори, спорт и младежки дейности, околна среда и благоустрояване, транспорт, енергетика и други.
Предвижда се още до 1 юни да бъдат отворени границите с България и Гърция при благоприятно  развитие на ситуацията с разпространението на коронавируса, а с другите страни, овладели и въвели под контрол разпространението на заразата, до 15 юни. Мерките за запазване на туристическия сезон включват подготовка и провеждане на информационна кампания за готовността на страната за започване на туристическия сезон, която да се проведе до 18 май, а до 27 май трябва да е готов транспортния календар за туристически дейности.
Към мерките от туристическия пакет спадат още създаване на система за сертифициране против COVID-19, която е необходима за осъществяване на туристическите дейности, която да бъде готова до 15 май, разширяване на здравната инфраструктура и привеждането и в готовност до 20 май, отварянето на хотели, мотели и пансиони за работа с клиенти до 27 май и изграждане по летищата на лаборатории за тестване и лечение до 1 юни.
Тестовете ще се провеждат преди паспортния контрол и ще отнемат 2-3 минути. Резултатите от тях ще стават готови в рамките на 5-6 часа и пристигащите в Турция ще са длъжни да посочват адреса, на който ще се намират, за да могат да бъдат открити при нужда.
До 1 юни музеите и концертните салони също трябва да са в готовност да обслужват посетители.
Превод: 24rodopi.com

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0