Турски шофьор се засили през границата с 12 298 опаковки сексуални стимуланти

Турски шофьор се засили през границата с 12 298 опаковки сексуални стимуланти

Митнически служители от Териториална дирекция "Южна морска" задържаха 12 298 опаковки със сексуални стимуланти при митническа проверка

Митнически служители от Териториална дирекция „Южна морска“ задържаха 12 298 опаковки със сексуални стимуланти при митническа проверка на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция. В камиона са открити и 231 кг недекларирани мариновани лозови листа.

На 7 ноември около 03.40 часа, на трасе „Входящи товарни автомобили“ на МП „Капитан Андреево“, пристига товарен автомобил с турска регистрация. Шофьорът заявил, че превозва пратки на физически лица- личен багаж за Франция и за Германия. Превозното средство е селектирано за проверка. След пролъчване с рентгенова апаратура и последваща физическа проверка митническите служители установяват, че между описаната в представените документи стока са укрити кашони съдържащи 10 500 опаковки с общо 66 280 таблетки лекарствен продукт с надписи Cialis, Vega, Vegaxes и 1798 опаковки с общо 12 580 пакетчета с желе с надпис Kamagra oral jelly. По състав лекарствените продукти са от типа на стимулантите за мъжка потентност. В товарното помещение са открити и недекларирани 42 буркана мариновани лозови листа с общо тегло 231 кг.

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор  под наблюдението на Окръжна прокуратура Хасково.

По разпореждане на Окръжна прокуратура Хасково водачът на автомобила, турски гражданин, е бил привлечен към наказателна отговорност за престъпление по чл.242, ал.1б “Д“ от Наказателния кодекс.

24rodopi.com

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0