Турският посланик и кметът на Кърджали: Исторически ифтар!

Турският посланик и кметът на Кърджали: Исторически ифтар!

"Преди една година бях тук и с кмета говорихме за строителството на новата джамия с надеждата да направим в най-скоро време откриването

„Преди една година бях тук и с кмета говорихме за строителството на новата джамия с надеждата да направим в най-скоро време откриването й.

За мен е огромна чест да съм на този исторически Ифтар – благодаря на д-р инж. Хасан Азис, че дори и в пандемия, работата по джамията не е спирала“, каза на празничната вечеря посланикът на Турция у нас Н.Пр. Айлин Секизкьок.

Както вече 24rodopi.com писа, вчера посланикът и генералният консул в Пловдив Корхан Кюнгерю присъстваха на ифтара в двора на новия храм над кърджалийския квартал „Възрожденци“.

Кметът на Кърджали определи вечерята като „исторически ифтар“.Исторически, защото днес отваряме нова страница в историята на Кърджали, на региона, но и на цяла България, – това е първото ни събиране в двора на новопостроената джамия в града. Благодаря от сърце на всички гости, които уважиха празника.

Събираме се тук тази вечер като едно сплотено общество от вярващи!, каза Хасан Азис.

В ифтара се включиха кметове от региона и активисти на ДПС. От хората на Лютви Местан бе допуснат само оператор на турскоезичен сайт, който основно пропагандираше идеите на ДОСТ.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0