Турският консул хареса идеята на Даниел Делчев: Бизнес изложение в Кърджали всяка есен!

Турският консул хареса идеята на Даниел Делчев: Бизнес изложение в Кърджали всяка есен!

Двустранното сътрудничество, туризма, търговските взаимоотношения, борбата с COVID пандемията, предстоящите парламентарни избори. Тези

Двустранното сътрудничество, туризма, търговските взаимоотношения, борбата с COVID пандемията, предстоящите парламентарни избори.

Тези теми бяха обсъдени от областния управител Даниел Делчев и Генералният консул на Република Турция в Пловдив Корхан Кюнгерю по време на първото посещение на дипломата в Кърджали.

Организацията и провеждането на едноседмично бизнес изложение в Кърджали в началото на всяка есен, на което представители на турския бизнес, търговия и туризъм да представят своите продукти и услуги край Арда, бе идеята, която Делчев сподели с госта.

„Предложението ми бе прието с огромен интерес и се надявам да успеем да организираме първия бизнес форум още тази година – съвместно, под патронажа на Областна администрация Кърджали, Община Кърджали и Генералното консулство на Република Турция. Колегите от Република Турция проявиха интерес към бъдещата индустриална зона на Кърджали и декларираха, че има интерес от големи турски компании за инвестиции в региона и разкриване на нови работни места, ако бъдат подпомогнати с подходяща инфраструктура и логистика“, посочи след срещата областният управител на Кърджали.

Той получи покана за следваща среща в Генералното консулство на Република Турция в Пловдив.

24rodopi.com

 

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0