Турнир даде отговор на въпроса кои са най-добрите на "бърз шах"?

Турнир даде отговор на въпроса кои са най-добрите на "бърз шах"?

Най-новото попълнение сред спортните клубове в област Кърджали шахматен клуб "Арда", който бе официално регистриран преди месец, в петъ


Най-новото попълнение сред спортните клубове в област Кърджали шахматен клуб „Арда“, който бе официално регистриран преди месец, в петък вечер (26 март) проведе турнир по блиц-шах с контрола 5 минути +3 секунди за ход. В надпреварата, която се проведе в онлайн платформата „Личес“ поради пандемията с коронавируса, взеха участие общо 13 любители на древната игра от Кърджали, Крумовград, Кирково, Момчилград и Ардино. Турнирът се проведе в 7 кръга по швейцарската система с пауза от 30 секунди между всеки кръг. Определянето на поредността на партиите и опонентите, както и класирането на играчите се прави автоматично от шахматната платформа „Личес“. Тя изчислява и на какъв шахматен коефициент съответства представянето на всеки един от участниците.

На първо място се класира гинекологът от Ардино д-р Недим Исмаилов, който е и председател на ШК „Арда“ с 5 точки и ело-перформанс 2151. Втори остана Еркан Хаджимустафа от ардинското село Бял извор също с 5 точки и ело-перформанс 2100, а трети Кямуран Билял от Крумовград с 4,5 точки и ело-перформанс 2082. Със също 4,5 точки четвъртото място бе за Мюмюн Ерхан от ардинското село Млечино, който редовно печели регионалните турнири, провеждани в ардинските села. С това ардинските шахматисти доказаха традициите си в шахмата и, че има полза от ежегодните шахматни турнири, провеждани в град Ардино и околните села без прекъсване повече от 30 години.

Следващият турнир, организиран  от ШК „Арда“,  е открит за всички любители на шахмата и ще се проведе на 2 април с контрола 10 минути +5 секунди за ход.

На снимката: Победителят Недим Исмаилов в бащината къща на Бисер Сребрев от кирковското село Дружинци – кадър от шахматния турнир на „Арда“ срещу ШК „Бавария 1881“ от Регенсбург, Германия

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0