Туристи: Перперикон е спорен, а Дяволският мост – безспорен!

Туристи: Перперикон е спорен, а Дяволският мост – безспорен!

„Перперикон е спорен, а Дяволският мост – безспорен“, така софиянецът Стефан Гинев и приятелят му Радослав коментират видяното край Ардино през призма

„Перперикон е спорен, а Дяволският мост – безспорен“, така софиянецът Стефан Гинев и приятелят му Радослав коментират видяното край Ардино през призмата на модерните политически изрази. Чели са много за забележителностите в Източните Родопи и са категорични, че Дяволският мост е №1 като „автентичен обект, който сме получили в наследство от предишните поколения“.

И докато за обекти като открития от Иван Балкански скален град Перперикон, през последните години „жълтата“ археология пускала сензации с находки от други места или ползвала услуги на иманярите, на „Орловите скали“ и „Дяволски мост“ всичко е истинско, твърди историкът Гинев.

„На Шейтан кюпрю и доказателствата са доказателства, и легендите звучат някакси по-магически. На Перперикон интересното е дали е вярно, че по Татово време е идвал хеликоптер за сандък с ценности. И какво представлява това откритие, ако въобще е вярна тази история с хеликоптера и интереса на Людмила Живкова към скалния обект“, казва още специалистът.

Ардино се радва на туристи и това лято. Богатото разнообразие от туристически маршрути, гостоприемството на местните хора и вкусната храна привличат гости от различни краища на страната. Група девойки от София за пореден път идват в града под Белите брези. По думите им, най-силно са впечатлени от величието на живописния Дяволски мост край Ардино и тракийското светилище „Орлови скали“. А за спомен от Ардино младите хора си взеха сувенирни монети с изображение на Дяволския мост от вендинг машината, поставена в центъра на града.

Снимки: Гюнер Шюкри, Ардино

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0