Тръгна кампания „Преброй се като турчин, мюсюлманин…“

Тръгна кампания „Преброй се като турчин, мюсюлманин…“

Етническите турци в България са призовани в социалните мрежи да не игнорират раздела за етнически произход, вероизповедание и майчин език в електронна

Етническите турци в България са призовани в социалните мрежи да не игнорират раздела за етнически произход, вероизповедание и майчин език в електронната карта за преброяване на население.

„Призоваваме хората да не се отдръпват от попълването на тези графи. Картината трябва да е ясна, такива са правилата на демокрацията. Както е важно да гласуваш, така е важно да помогнеш с всички данни, като бъдеш коректен при попълването на картата. Преброяването не бива да се подценява, а етническият произход, вярата и майчиният език, не са нещо срамно, нещо от което човек да се притеснява“, сподели пред 24rodopi.com един от инициаторите на кампанията „Не се отдръпвай, кажи, че си турчин, мюсюлманин и майчиният ти език е турския“.

Както вече 24rodopi.com писа, на 7 септември започна електронно националното преброяване на населението и жилищния фонд в България, което Националният статистически институт провежда веднъж на десет години. Tо ще приключи в полунощ на 17 септември, а от 18 септември до 3 октомври ще е преброяването на терен. Това е 18-ото преброяване на населението у нас.

Очаквайте още по темата в 24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0