Тръгва ли Кирил Петков към първото място в българската политика?

Тръгва ли Кирил Петков към първото място в българската политика?

Заедно с Асен Василев ще бъдем част от промяната на България. Това обяви служебният министър на икономиката Кирил Петков. Ако двамата служебни минис

Заедно с Асен Василев ще бъдем част от промяната на България.

Това обяви служебният министър на икономиката Кирил Петков.

Ако двамата служебни министри не шикалкавят и наистина са решили да „продължат промяната по най-ефективния начин“, утре те няма да фигурират в състава на новия служебен кабинет.

След още някой друг ден пък ще обявят, че ще се явят на предсрочните парламентарни избори с една от двете партии, които вече 24rodopi.com посочи. За нов политически проект просто няма време.

Петков-Василев и компания ще влязат в новия парламент, за тях дори можело да гласуват над 400 000 избиратели! Това сочи моментната електорална картина, казват социолози, което иде да рече, че в 47-ото Народно събрание може да има 8 политически формации. Възможно е също така някои от „сигурните“ да останат под 4-те процента, защото Кирил Петков ще им „глътне“ от електоратите им.

Дали Кирил Петков върви към №1 в българската политика, дали се увеличават шансовете му да стане следващия редовен министър-председател,…

Звучи интересно, предизвикващо спорове и хейтърство.

Но сигурното е едно: Появата на Кирил Петков и Асен Василев на Избори`ноември 2021 вещае сбор на новите партии в 47-ото Народно събрание, който ще позволява сформиране на тяхно коалиционно правителство. Разбира се, ако „Има такъв народ“ не е „патерица“.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0