Трудовата картина: Страх от шефовете, куца безопасността на работното място…

Трудовата картина: Страх от шефовете, куца безопасността на работното място…

Страх от шефа, липса на безопасни условия за труд. Това е най-общо ситуацията в предприятията в региона. 544 проверки, от които

Страх от шефа, липса на безопасни условия за труд. Това е най-общо ситуацията в предприятията в региона.
544 проверки, от които 231 за осигуряване и спазване на противоепидемичните мерки, са били извършени за първите шест месеца на тази година в Кърджалийско, отчетоха от Инспекцията по труда. Едва 38 от тях пък са били по сигнали на граждани.
Проверени са 544 предприятия, от които 96 са проверени за първи път. Установени са 3008 нарушения, от които 1257 са свързани с нарушение на трудовоправните отношения.
„Запазва се относително високият дял на нарушенията, свързани с неосигуряване на здравословни и безопасни условия на труд – 1751 броя. Съставени са 71 акта“, посочиха от трудовата инспекция.
От началото на юли до 25 август са извършени 191 проверки в 147 предприятия, със заети в тях 1889 работещи лица. За този период са установени 1146 нарушения на трудовото законодателство. Водещи сред тях са неспазването на безопасните удловия на труд, като са констатирани общо 702 подобни нарушения. 444 са констатираните нередности, касаещи трудовите правоотношения.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: