Три наши ученички изследваха българския книжовен език

Три наши ученички изследваха българския книжовен език

Осмокласничките от СУ „П. Р. Славейков“ Жулиде Муталибова, Емилия Карамфилова и Есиен Гюрсес, с научен ръководител Антония

Осмокласничките от СУ „П. Р. Славейков“ Жулиде Муталибова, Емилия Карамфилова и Есиен Гюрсес, с научен ръководител Антония Маровска, са отличени на второ място за изследователските си проекти в област Български език на Седмата Ученическа научна сесия (УНС) на Ученическия институт на БАН (УчИ-БАН).

Общо 190 ученици, научни ръководители, консултанти и членове на журита взеха участие в сесията. Бяха представени 68 проекта/разработки в отделните секции. При класирането се взема предвид не само съдържанието на разработката и мнението на рецензента, но и представянето на резултатите по време на сесията, както и отговорите на въпросите по време на дискусията след всяко представяне. Осмокласниците на Антония Маровска заеха призовото второ място за своите изследователски разработки, свързани с българския книжовен език. Тазгодишното участие на Жулиде, Емилия и Есиен в научната сесия е успешен дебют. Екипът на изследователската им общност вярва в своите бъдещи успехи и благодари на ръководството на училището за подкрепата, която им оказва.

24rodopi.com

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0