Три дружества влагат 128 000 лева за добив край няколко села

Три дружества влагат 128 000 лева за добив край няколко села

Три дружества ще проучват площи за добив на различни материали, реши правителството на последното си за годината заседание. „Б

Три дружества ще проучват площи за добив на различни материали, реши правителството на последното си за годината заседание.
„Балканстрой Инвест“ ООД Кърджали ще проучва строителни материали в площ „Папрат“, разположена в землищата на селата Плазище, Поточе, Рът и Купците, община Джебел.
Решението за проучване се предоставя за 1 година. За този срок титулярът ще вложи минимум 40 800 лева в проучвателните дейности.
„Кварц 5“ ЕООД ще търси и проучва неметални полезни изкопаеми – индустриални минерали, в площ „Макси“, разположена в землищата на селата Седловина и Панчево, област Кърджали. Разрешението за търсене и проучване се предоставя за срок от 36 месеца. През този период титулярът ще вложи близо 45 хил. лв. в проучвателните дейности.
За срок от 36 месеца „Зео Рисорс“ ООД ще търси и проучва неметални полезни изкопаеми-индустриални минерали в площ „Кибела“, разположена в землището на село Бащино, община Кърджали. Очаква се да бъдат вложени близо 43 хил. лв. в проучвателните дейности.
На снимката: Седловина
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0