Три години Интерпол търси Юсеин, а той…

Три години Интерпол търси Юсеин, а той…

От години Интерпол издирва родопчанин, който обаче е прекарвал лятната отпуска в… родното си село. 56-годишният Юсеин А. е с вляз

От години Интерпол издирва родопчанин, който обаче е прекарвал лятната отпуска в… родното си село. 56-годишният Юсеин А. е с влязла в сила присъда за сексуално насилие над дете.

Както вече писахме, той бе задържан при акция на полицията в София на 20 януари.

Мъжът е бил обявен за издирване с червен бюлетин от Интерпол от 27 януари 2017 г. по искане на властите в Анкара. Спрямо него има влязла в сила присъда от 14 април 2015 г. от съда в Турция.

Със свое решение от 16 октомври 2020 г., състав на Софийски градски съд е постановил мъжът да изтърпи за това престъпление наказание от 6 години „лишаване от свобода“.

Родопчанинът е бил приведен в затвора в Пазарджик за изтърпяване на наказанието, съобщиха от Министерството на вътрешните работи.

„Той се изсели в Турция още през 90-те години на миналия век. Там създаде семейство. Май в Бурса. Идваше си на село през лятото. От медиите научихме за престъплението, което е било извършено от него“, посочиха за 24rodopi.com жители на момчилградското село Чуково.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0