Трима от Езиковата на Национална олимпиада по история

Трима от Езиковата на Национална олимпиада по история

За поредна година ученици от Езиковата гимназия „Христо Ботев“ се класират за участие в Националната олимпиада по история и

За поредна година ученици от Езиковата гимназия „Христо Ботев“ се класират за участие в Националната олимпиада по история и цивилизации, но за първи път те са трима. Десетокласниците Екатерина Стоянова, Ясемин Садък и Ивайло Илиев продължават дългогодишната добра традиция по история и ще представят област Кърджали на Националната олимпиада.

На 28 февруари се проведе областният, в който гимназистите се състезаваха с ученици от област Кърджали. Поредното им участие в такъв научен формат е доказателство за постоянния олимпийски дух, който се формира в гимназията. Адмирациите са за техните знания и умения, а успехите са доказателство и за високия професионализъм на  учителите, които са неотлъчно до своите възпитаници и ги мотивират. Успехът на ботевци не е случаен, а е резултат на техните постоянни стремежи и многогодишен интерес към историята. Постиженията им се дължат и на последователната им и задълбочена допълнителна работа с учителите по история и цивилизации.  И тримата ученици участват в проект по Национална програма  „Ученически олимпиади и състезания“, включени са в група за обучение на талантливи ученици.

24rodopi.com

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0