Третокласници: Ценим водата!

Третокласници: Ценим водата!

Всяка година на 22 март се отбелязва Световния ден на водата. Темата на кампанията тази година е „Ценим водата“. Целта е да

Всяка година на 22 март се отбелязва Световния ден на водата. Темата на кампанията тази година е „Ценим водата“. Целта е да се насърчават хората към разумно използване и опазване на този най-ценен природен дар.

Възпитаването на умно и грижовно отношение към водата започва още от най-ранна възраст. Учениците от 3“a” клас при ОУ “Св. св. Кирил и Методий“ Кърджали решиха също да се включат в отбелязването на Световния ден на водата. Те събраха материали от различни проекти, посветени на водата и нейното опазване, които бяха изработили в часовете по Човекът и природата, Човекът и обществото и Български език: стихове и разказчета за водата, съчинения на тема: „Приказката за изчезналата река“, рисунки по темата, постери и плакати, презентации, изработени с помощта на родителите, в които се показва водното богатство на България и Кърджалийския край. Децата споделяха своите идеи как разумно да използваме водата вкъщи и как да запазим чисти водните басейни в природата.

„Нека не забравяме, че 844 млн. души по света нямат достъп до чиста питейна вода и всяка капка е от значение. Да ценим водата – всеки един от нас може да го направи!“, призоваха учениците.

24rodopi.com

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0