Трети кърджалиец в румънски затвор за трафик на мигранти!

Трети кърджалиец в румънски затвор за трафик на мигранти!

Трети кърджалиец ще лежи в затвора за трафик на мигранти в Румъния. Той е част от групата, прекарвала нелегално бежанци в северната

Трети кърджалиец ще лежи в затвора за трафик на мигранти в Румъния. Той е част от групата, прекарвала нелегално бежанци в северната ни съседка. Присъдата на Апелативния съд в Констанца бе призната от окръжните магистрати в Кърджали.
Както вече 24rodopi.com първи писа, за участието си в трафика на хора тримата се сдобиха с ефективни наказания от по 2 години и 6 месеца затвор по две обвинения.
Нашенците бяха признати за виновни за „измамно преминаване на границата“ и „трафик на мигранти“ на две съдебни инстанции в Констанца.
Националната агенция по приходите в България пък ще трябва да събере вземанията, наложени от румънските власти.
И тримата кърджалийци ще трябва да заплатят по 3800 леи или 1679 лева като разноски по съдебното производство, както във фазата на наказателното преследване, така и за фазата на процеса
Решението на съда в Констанца бе разгледано в три отделни заседания в Окръжния съд в Кърджали. Магистратите край Арда признаха наказателните присъди, както и вземето от страна на румънската правораздавателна система. Решението пък бе пратено за изпълнение към органите на Националната агенция по приходите.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0