Тракийският университет в Одрин чака 403 студенти от България

Тракийският университет в Одрин чака 403 студенти от България

Заместник ректорът и ръководител на международния отдел в Тракийския университет в град Одрин, проф. д-р Мурат Тюркйълмаз, и директор Дирекция

Заместник ректорът и ръководител на международния отдел в Тракийския университет в град Одрин, проф. д-р Мурат Тюркйълмаз, и директор Дирекция “Учебни дейности“ Тюркер Тюкюч, проведоха работна среща с представители на общини от областите Кърджали и Хасково. Те представиха различните факултети и специалности, условията за прием на студенти от България.

В Тракийския университет в Одрин се обучават студенти от 64 държави, 4000 са студентите от Балканите, 1 200 са студентите от България. Специалностите в университета са 300.

За учебната 2021/2022 г. документи за кандидатстване от чужбина се приемат до 30.07.2021г. Кандидатстването се извършва онлайн, включително и на български език, то е безплатно. Приемът е по документи.

За прием на студенти от България са определени 403 места в различни специалности като медицина, стоматология, фармация, археология, инженерство/машинни и строителни инженери/ и др. Предлага се безплатно едногодишно езиково обучение, както и стипендии по време на следването.

Дипломите от Тракийския университет са международно признати. Университетът поддържа контакти с наши университети като СУ“Св.Климент Охридски“, ПУ“П.Хилендарски“, както и с други 28 висши учебни заведения от цял свят.

За повече информация на желаещите да кандидатстват – https://student.trakya.edu.tr.

24rodopi.com

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0