„Тракер Балгьоч“ и „Искър“ са отборните победители в 15-ия турнир „Джофи“

„Тракер Балгьоч“ и „Искър“ са отборните победители в 15-ия турнир „Джофи“

Кадетите на Роман и кадетките на Люлебургаз са победителите в Международния турнир по тенис на маса в Ардино в памет на Джофи. 15-ото издание на надпр

Кадетите на Роман и кадетките на Люлебургаз са победителите в Международния турнир по тенис на маса в Ардино в памет на Джофи. 15-ото издание на надпреварата се превърна в истински спортен празник в града под Белите брези.

От 13 до 15 август в Ардино се проведе петнадесетото издание на Международния турнир по тенис на маса за кадети и кадетки до 16 години в памет на изтъкнатия тенисист и треньор Дургут Адемов – Джофи. В него участваха над 60 състезатели, от 13  клуба от България, Турция, Румъния и Северна Македония. Състезанието се проведе под патронажа на кмета на общината инж. Изет Шабан и се превърна в истински спортен празник.

В продължение на три дни любителите на тениса на маса в града под Белите брези станаха свидетели на крайно интересни и оспорвани срещи, които бяха изпълнени с високо спортно майсторство, много емоции, неописуеми радости и сълзи.

Отборната купа и златните медали при кадетите спечели отборът на СК „Искър 97“ от Роман, област Враца в състав – Велислав Христов, Петър Йотов и Божидар Цветков. Във финалната среща възпитаниците на треньора Росен Цолов победиха, след много динамичен двубой, националния състав на Северна Македония с 3:2. В спор за третото място домакините от СКТМ „Юнак“ победиха тима на „Панагюрище“ с 3:1.

При кадетките шампионската титла извоюваха състезателките на СК „Тракер-Балгьоч“ от турския град Люлебургаз в състав – Айтен Улуташ, Айсима Гюн, Елифназ Динчер и Юлкю Еджем Пехливан. Във финалния мач възпитаничките на младия треньор Ерман Дуран победиха трудно с 3:2 отбора на „Констанца“, Румъния. На трета позиция са домакините от Ардино, а на четвърта е отборът на СК „Зирве“ от Люлебургаз.

В индивидуалната надпревара при кадетите 15-годишният Нуркан Халилходжа от СКТМ „Юнак“-Ардино показа майсторска техника във всички срещи и заслужено спечели първото място. Във финалната среща той победи с 3:1 (11:5, 11:13,11:6,11:7) Борис Секулов от Северна Македония. На трето място останаха Александър Якимовски и Даниел Глаевевски, и двамата от Северна Македония.

За втора поредна година първенец при кадетките е националната състезателка на домакините Цветелина Георгиева. Във финалната среща талантливата ардинска тенисистка  надигра категорично националната състезателка на Румъния Андреа Теглаш с 3:0 (11:6, 11:6, 11:6). Трети са Лорена Думитру и Серена Жантеа, и двете от тима на „Констанца“, Румъния.

Купите и медалите на призьорите връчиха кметът на община Ардино инж. Изет Шабан, председателят на общинския съвет Сезгин Байрям, синът на Джофи – Ердем Адемов и дългогодишният треньор на СКТМ „Юмер“ Бахри Юмер.

„През трите дни станахме свидетели на един много хубав международен турнир в памет на нашия съгражданин Дургут Адемов – Джофи. Искам да благодаря на ръководството на СКТМ „Юнак“, Българската федерация по тенис на маса (БФТМ), както и към всички, които допринесоха за провеждането на спортния турнир. Ще продължим тази традиция и ще я развиваме”, заяви при закриването на спортния форум кметът на община Ардино инж. Изет Шабан.

Главен съдия на турнира бе м.с.Димитър Караиванов от Момчилград, републиканска категория.

Гюнер Шюкри, Ардино

24rodopi.com

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0