Традицията бе спазена: Венци и цветя на гроба на Петко Славейков!

Традицията бе спазена: Венци и цветя на гроба на Петко Славейков!

В навечерието на патронния празник на кърджалийското СУ "Петко Рачов Славейков" група ученици от Школа "ИстОрика", водени от ръководите

В навечерието на патронния празник на кърджалийското СУ „Петко Рачов Славейков“ група ученици от Школа „ИстОрика“, водени от ръководителя си Димитър Димов, посети гроба на Дядо Славейков в София. Почистването на мястото и поставянето на цветя от страна на гимназистите е традиция, която продължава вече 13 години. Въпреки сложната епидемиологична обстановка, младите историци решават да не прекратяват утвърдената практика на отдаване на почит на патрона на училището и в неделя пътуват за София, макар и в намален състав. Единадесетокласниците Гергана, Пламена и Георги поставят цветя и рецитират стихове до гроба на Славейков.

Пътуването е част от проявите, свързани с 36-тата годишнина от създаването на училището и патронния празник на 17 ноември.

В мероприятията са включени футболни турнири, изложби и откриване на кабинет по „Технологии и предприемачество“. 17 ноември пък ще премине под знака на ученическото самоуправление при спазване на всички противоепидемични мерки, като предаването на властта от директора Милко Багдасаров на председателя на Ученическия парламент Антония Колева е предвидено за вторник в учителската стая.

24rodopi.com

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0