Трагедия на новия път Гърция-България, загина 47-годишен работник

Трагедия на новия път Гърция-България, загина 47-годишен работник

47-годишен работник загина на новостроящия се път Гърция – България в района на Ксанти, съобщават гръцки медии. Трудовата злоп

47-годишен работник загина на новостроящия се път Гърция – България в района на Ксанти, съобщават гръцки медии. Трудовата злополука е станала в петък сутринта.
Загинал е 47-годишният Джихат Гирикли, а други строителни работници са пострадали.
Това е втория смъртен случай на новостроящия се път за България от началото на годината, посочват медиите.
Както вече 24rodopi.com писа,  23-годишен работник загина по време на строителни дейности на площадката на обект „Димарио-Рудозем“ на 11 януари. Младият работник бил в бригада за наливане на бетон.
От Асоциацията на строителните работници обвиняват компанията АКТОР, която в стремежа си да изпълни всичките си ангажименти по мегапроекта и да се вмести в сроковете за изграждането на пътя до бъдещия ГКПП „Рудозем“, допуснала груби пропуски относно гарантирането на здравословни и безопасни условия на труд.
По случая се води разследване.
Припомняме, че компанията „Актор“ изгражда отсечката през гръцкото село Димарио до българската граница при бъдещия ГКПП „Рудозем“. Първоначално заложеният срок бе 36 месеца, но строителите обещаха да се справят за 24 месеца.
Новият път е близо 9 км път с габарити 7,5 до 10,5 метра с проектна скорост 40 до 50 км в час. Предвидени са по проект 11 моста с обща дължина приблизително 855 метра и два единични двупосочни тунела с обща дължина 273 метра.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0