Топ финансист и бизнесът в Кърджали: Растежът на икономиката започва с елиминиране на корупцията!

Финансовият експерт на ПП „Има такъв народ“ Любомир Каримански и водачът на партийната листа в Кърджали Васил Георгиев пове

Финансовият експерт на ПП „Има такъв народ“ Любомир Каримански и водачът на партийната листа в Кърджали Васил Георгиев повече от два часа отговаряха на въпроси и обсъждаха икономическите приоритети в управленската програма на партията с представители на регионалната структура на КРИБ и други собственици на бизнеси от областта.

Един от основните проблеми, които местните бизнесмени изтъкнаха, е концентрацията на значителни капитали само в няколко големи икономически центъра в страната, което поставя много региони в обречена позиция. Каримански отбеляза, че до момента няма ясно картографиране на производствените ресурси и изведе тази дейност като приоритет, който от ПП „Има такъв народ“ си поставят.

„Само така може да бъде ясно по какъв начин регионалните бизнес единици могат ефективно да се влеят в икономиката на страната“, добави той. Водачът на листата за 9-и МИР Кърджали – Васил Георгиев припомни на участниците в срещата, че ролята на транспортната достъпност на регионите също не е подценена и оптимизирането при  изграждането, ремонтите и поддържането на техническата инфраструктура са сред основните цели в управленската програма.

Любомир Каримански сподели пред членовете на КРИБ Кърджали за финансовите стимули за бизнеса, които са заложени в програмата на партията, както и възможностите за достъп до оборотен капитал и финансиране на проекти. От своя страна бизнесмените споделиха тревогата си от неразплатените суми по фактури от страна на държавата и общините.

Помолен за мнение относно нередностите при разпределението на европейски средства, Любомир Каримански коментира: „Всичко, което предната власт представяше като европейска подкрепа, беше един много добър параван, зад който се крият множество корупционни практики. Въпрос на време е това да се докаже“.

Всички участници в дискусията бяха единодушни, че ограничаването на корупцията при разпределението на публичен ресурс е единственият път, по който икономиката може да достигне задоволителен растеж в месеците след кризата.

Ниските нива на чуждестранни инвестиции също бяха сред засегнатитe теми. Коментарът на Каримански беше, че по негови наблюдения дълго време инвеститорите практически не са имали адекватна страна, с която да преговарят в лицето на изпълнителната власт, водена от бившия премиер Борисов. „За мен е непонятно как може една страна от Европейския съюз да не използва потенциала си за привличане на капиталови инвестиции.“, бяха думите на топ финансистът.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

COMMENTS

WORDPRESS: 0