Топ ВиК специалисти и пожарникари предотвратиха катастрофа за Кърджали!

Само бързите и професионални действия на специалистите от Пречиствателната станция в Кърджали и действията на „Пожарна безопа

Само бързите и професионални действия на специалистите от Пречиствателната станция в Кърджали и действията на „Пожарна безопасност и защита на населението“ предотвратиха огромна авария в Кърджали.
На 30 декември към 15 часа е установено изтичане на газ метан на територията на ПСОВ Кърджали. Газът изтича от корпуса на метантанк. Мигновено е задействан аварийния план, предприемат се всички действия необходими за намаляването на производството на газа, ограничаване на теча и обезопасяване на района. Уведомена е Пожарна безопасност, чиито екипи веднага пристигат на терен, съобщиха за 24rodopi.com от „ВиК“-Кърджали.
От пожарната започват измервания и съгласуват всички действия със специалистите от ВиК Кърджали. Районът на Пречиствателната станция е изолиран.  Към онзи момент не е констатирано опасност за по-тежка авария.  Самата станция е на денонощен режим на работа и непрекъснато наблюдение на показателите. След полунощ на 30 декември е регистрирана промяна в някои показатели и уведомена Гражданска защита и съвместно с тях са предприети действия за преустановяване  работата на газовото стопанство. Именно бързите действия на служителите в Пречиствателната станция и професионалното действие от страна на Гражданска защита предотвратяват авария от голям мащаб с тежки последствия. В ранните часове на 31 декември започва контролирано изпускане на газа, като се спазени всички условия на безопасност и нормативни изисквания на аварийния план за действие.
Тази сутрин на терен в Пречиствателна станция в Кърджали са пристигнали служители на РИОСВ Хасково със специализирана апаратура. Направените от тях замервания установяват, че всички показатели са с нулеви показатели, а метан газа е с много ниска концентрация и не представлява опасност за населението.
От ВиК Кърджали изказват благодарност на всички служители на Пожарна безопасност и служителите в Пречиствателна станция Кърджали за бързата и адекватна реакция.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0