Техник в КАТ взел 20 лева рушвет заради МПС със… счупен джам

Техник в КАТ взел 20 лева рушвет заради МПС със… счупен джам

Техник в КАТ взел рушвет от 20 лева, за да си затвори очите за счупено предно стъкло на товарен автомобил при регистрация. Двете банкно

Техник в КАТ взел рушвет от 20 лева, за да си затвори очите за счупено предно стъкло на товарен автомобил при регистрация. Двете банкноти от по десет лева пък му костваха раздяла със службата.

Както вече писахме, кърджалиецът извършвал технически контрол на МПС в група „Регистрация и отчет на пътните превозни средства, собствениците им и водачи” към сектор „Пътна полиция“.

При него дошъл собственик на товарен автомобил. При свалянето от платформата на превозното средство обаче, предното обзорно стъкло се счупило. Водачът дал 20 лева на служителя, за да мине автомобилът като изправен. Издаден му бил стикер за преминат технически преглед, дадени му били и регистрационни табели. Собственикът потеглил, но малко по-късно бил спрян за проверка от униформени служители. При последвало претърсване и изземване били открити и предадените като подкуп банкноти.

За получаването на облага и съставянето на официален документ с невярно съдържание мъжът получи две отделни присъди. Окръжните магистрати обаче наложиха по-тежкото наказание, а именно „лишаване от свобода“ за срок от 6 месеца, както и глоба в размер на 1000 лева. Присъдата бе отложена с изпитателен срок от 3 години. Съдът в Кърджали постанови виновният служител да бъде лишен от право да заема подобна длъжност в структурата на МВР за период от 12 месеца.

Наказанието бе обжалвано пред Апелативния съд в Пловдив. Магистратите обаче потвърдиха присъдата.

24rodopi.com

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0