Тестове, кални бани и… празни джобове

Тестове, кални бани и… празни джобове

Нашенци успяха да спасят сезона по малките курортни градчета край Черно море, но Ковид кризата срина буквално големите. Хотелите в З

Нашенци успяха да спасят сезона по малките курортни градчета край Черно море, но Ковид кризата срина буквално големите. Хотелите в Златни пясъци и Слънчев бряг затварят предсрочно, а удар ще се нанесе и по здравния туризъм.
Германските туристи няма да пристигнат до края на годината у нас, обяви Сийка Кацарова, председател на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм (BUBSPA), цитирана от TravelNews. Причината е в продължаващата пандемия от COVID-19. Плановете бяха първите туристи по пакет рехабилитация в амбулаторни условия да пристигнат след средата на  месец септември и началото на месец октомври. Covid промени и отложи плановете ни за пролетта на 2021 година, посочва Сийка Кацарова. Здравният пакет се поема от германските здравни каси. Очакванията на Кацарова са били да посрещнат 1500 – 2000 индивидуални туристи, основно във Варна и Поморие. Таргет групата бе 60+, която е и най-рисковата, обясни тя.
През сезона мераклии за кални бани в Поморие не липсваха (на снимките), но предимно родни туристи и руснаци. Последните пък прекараха буквално цялото лято в собствените си жилища край Черно море.
След като започна масовото тестване, с до над 8000 PSR дори на ден, статистиката прати България в куп „черни списъци“. Нежелани навън, с предупреждение за влизане в страната ни-това е положението. Лабораториите работят на пълни обороти, като средната цена на един тест е 100 лева. Разбираемо и броят на носителите на Ковид-19 са увеличи. При огромна част от заразените обаче вирусът протича безсимптомно. Жертвите пък са с придружаващи заболявания.
Последният починал с коронавирус в Родопите е мъж на 91 години от Смолян. Починал е в… дома си.
Ударът по всички сфери на икономиката ще бъде с огромни размери. Усети се още в средата на извънредното положение. В края на годината ще се „дръпне чертата“, а резултатите ще бъдат умопомрачителни.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0