Тео, Есен и Кристина с добро дело за жени-жертви на домашно насилие

Тео, Есен и Кристина с добро дело за жени-жертви на домашно насилие

Четирицифрена сума бе събрана по време на второто издание на „Неделя на токчета“. Чрез Българския червен кръст (БЧК) в Кърд

Четирицифрена сума бе събрана по време на второто издание на „Неделя на токчета“. Чрез Българския червен кръст (БЧК) в Кърджали средствата ще стигнат до жени, станали жертва на домашно насилие по време на пандемията.

„Неделя на токчета“ се организира от Есен Устренска и Кристина Попанастасова, а техен гост тази година бе Тео Владиславов – участник в най-популярното кулинарно шоу „Мастършеф“. Талантливият кърджалиец демонстрира уменията си пред присъстващите. Тео е и доброволец към БЧК, бил е жертва на домашно насилие и личната му мисия е да защитава хора като него, които не могат да си позволят помощ и именно затова учи право.

„Въобще не сме подозирали, че след събитието ни миналата година ще има тотален локдаун, а заради него и ръст на случаите на домашно насилие в цял свят. Въпреки трудното време, и тази година се събрахме жени, които ежедневно запретват ръкави и се срещат очи в очи с непредсказуемостта на днешната реалност. С достойнство излизат от ситуации, участват в процесите на живота, ежедневно носят искрена усмивка и гордо преобразуват проблемите в решения”, коментира Есен Устренска, адвокат и заместник-председател на БЧК-Кърджали.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0