Тема „Паисий“ между кмет и съветници: Положението – учители обикалят школата, за да преподават

Тема „Паисий“ между кмет и съветници: Положението – учители обикалят школата, за да преподават

Проблемите около предстоящия ремонт на вътрешното стълбище в сградата на СУ “Отец Паисий“ в Кърджали ще бъде основна тем

Проблемите около предстоящия ремонт на вътрешното стълбище в сградата на СУ “Отец Паисий“ в Кърджали ще бъде основна тема по време на заседанието на Постоянната комисия по образование и култура към Общинския съвет в Кърджали, съобщи нейният председател Георги Кючуков.
На заседанието ще присъстват кметът инж. Хасан Азис и заместниците му Веселина Тихомирова и инж. Катя Митовска,  директорът на училището Златко Атанасов.
Основна причина за предстоящата среща е набелязване на спешни и адекватни мерки, касаещи поставяне на външно стълбище и ремонт на вътрешно стълбище на СУ „Отец Паисий“, както и конкретни срокове за тяхното изпълнение.
На този етап ситуацията в СУ „Отец Паисий“ е следната: приключи първият учебен срок; учители и ученици са разпределени в сградите на други учебни заведения и част от учителите са принудени да обикалят в различните сгради, за да преподават в различните класове – ежедневно неудобство, което влияе на нормалното протичане на учебния процес. Трябва да се има в предвид и фактът, че в края на втори срок предстоят изпити за 7-ми, 10-и и 12-ти клас. Недоволство има и сред родителите, които са силно обезпокоени поради същите причини.
„Считам, че диалогът между Община Кърджали, ръководството на училището и родителите е единственият начин да се намери решение на проблема. Убеден съм, че резултатът от тази среща ще помогне за нормализиране на учебния процес в СУ“Отец Паисий“, заяви Георги Кючуков.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0