Темата +: В Равен някои поливат домати и чушки, други нямат вода за пиене! 5 кубика на денонощие!?

Темата +: В Равен някои поливат домати и чушки, други нямат вода за пиене! 5 кубика на денонощие!?

"Пиша ви по повод публикацията „Читателят: Един празник като всеки друг - без вода!“ от 1 август. Темата е важна, но се

„Пиша ви по повод публикацията „Читателят: Един празник като всеки друг – без вода!“ от 1 август. Темата е важна, но се налагат малко уточнения и един голям апел: Земляци, като поливате доматите и чушките, знайте, че някои от нас, които живеят на по-високите места, остават без вода за пиене, къпане и готвене дори!
Факт е, че в Равен през летните месеци изпитваме проблеми с водата. В някои къщи вода има на двора, но до втория етаж не стига. Налягането не е достатъчно, а в определени ситуации нямаме изобщо вода.
В района ни, жители на околните села използват големи количества вода за промишлени нужди, основно за поливане на ниви и запълване на кладенци. Това рефлектира върху нас и изпитваме трудности от битов характер. Надяваме се ВиК да реагира и намери адекватно решение. Примерно, отчитането на водомерите ще покажат кои ползват водата за градинките.
И накрая, дръжте се да не паднете – в Кедикчал има семейства, които изразходват от 3 до 5 кубика вода на денонощие!“, пише до 24rodopi.com жител на момчилградското село.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: