Тежка авария остави без вода Неделино, екипи работиха цяла нощ!(снимки)

Тежка авария остави без вода Неделино, екипи работиха цяла нощ!(снимки)

Тежка авария в помпената станция в село Крайна остави без вода кварталите в Неделино. Още в полунощ екипи започнаха спешни дейности по отстраняването

Тежка авария в помпената станция в село Крайна остави без вода кварталите в Неделино. Още в полунощ екипи започнаха спешни дейности по отстраняването й, като на място бе и кметът на родопската община Боян Кехайов. Очаква се още днес аварията да бъде отстранена и водоподаването възстановено.

Ще бъде монтирана допълнителна помпена система в шахтовия кладенец на станцията, за да се осигурят допълнителни количества питейна вода за Неделино, заяви кметът Боян Кехайов.


„След извършена проверка за състоянието на водоизточниците и постъпващата вода във водоемите, се установи, че към момента няма основание за въвеждане на воден режим. С моя заповед от 23 август съм забранил използването на питейна вода за поливни нужди, миене на МПС, дворове и тротоари.

За съжаление авариите през последните няколко дни създават нарушение във водоподаването и загуби на питейна вода. Това е основната причина за липсата на вода в кварталите. Обръщам се към всички жители на общината за проявяване на разбиране и използване на водата само за питейно-битови нужди“, призова кметът.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0