"Тежката артилерия" на Слави разкри защо лидерът на „Има такъв народ“ не тръби тържествено, че ще прави правителство!

"Тежката артилерия" на Слави разкри защо лидерът на „Има такъв народ“ не тръби тържествено, че ще прави правителство!

Защо лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов не тръби тържествено, че всички го искат и той ще направи правителство? От

Защо лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов не тръби тържествено, че всички го искат и той ще направи правителство? Отговорът на този въпрос се крие в коментар на емблематична фигура в екипа на телевизията на Трифонов – 7/8.

„Вървят срамни пазарлъци – ГЕРБ, ДПС и БСП са готови да подкрепят всякакво правителство, което е абсурдно и парадоксално. Правят го, защото очевидно имат някакви други интереси, заради които искат на всяка цена да са във властта. Не искат министри, нищо… за да си вървят нещата. Това е червена лампичка, която трябва да ни светне, че нещо не е наред. Това никога не е било“, заяви в ефира на Българското национално радио Иво Сиромахов, писател, сценарист в „Шоуто на Слави“. За отбелязване е, че той не се занимава с партийните дела, а само в телевизията на Трифонов.

„Радваме се много, че нови партии са влезли в парламента и това е чудесно, но партиите на корупцията – ГЕРБ, БСП и ДПС общо имат някъде около 150 депутати и имат мнозинство. Докато те имат мнозинство, те ще настояват на всяка цена да се запази тоя олигархичен модел, при който икономиката е зависима от държавата, съдебната власт е подчинена на управляващата партия и при този модел на практика няма разделение на властите. Тези три партии имат огромни грехове в миналото в управлението, изживели са времето си и трябва да слязат от сцената. Повтаряха един и същ модел в различни варианти. Всяка една от тях е по някакъв начин проводник на интереси на олигарси“, смята Сиромахов.

По думите му голямата крачка е била направена на 4 април, но пътят, който трябва да се извърви е дълъг.

“Тези 150 депутати от партиите на корупцията трябва да бъдат преборени по някакъв начин, което ще е изключително тежко”, посочи още Сиромахов. Това според него може да стане при избори, но с нови правила, за да не се повторят същите резултати.

“Най-голямо доверие избирателите гласуваха на ИТН. Но смятам, че промяната я искат и трите партии – нови избирателни правила, реформа в съдебната система. Мисля, че това, което ги обединява, е повече от онова, което ги разделя. Тези три нови партии са изпратени в парламента от хора, които казват, че не искаме повече така. Именно заради това е важно тези три партии да действат заедно”, допълни още Сиромахов.

Според него големият въпрос не е дали ще има или не ново правителство и ще се стигне ли до предсрочни избори, а какви промени са нужни в държавата.

“Трябва да има бърза промяна в съдебната система и фигурата на главния прокурор да не бъде така безконтролна и недосегаема, както е в момента, бърза промяна в избирателните закони, за да се даде възможност на всички в чужбина да упражнят правото си на глас. Това са спешни неща, които не търпят отлагане”, заяви още Иво Сиромахов.

Сиромахов категорично отрече да има интрига между него и партията “Има такъв народ” заради съвсем скорошната му публикация в социалните мрежи по адрес на мажоритарната избирателна система. Той заяви, че темата е важна за идеологията на формацията и би било катастрофа, ако са се отказали.

Сиромахов коментира и новата срамна позиция на България в класацията за свобода на словото на „Репортери без граници“. Той го определи като унизително, пише Фрог нюз.

„Трябва да измъкнем България от унизителното 112-то място по свобода на словото и малко да се опитаме поне да върнем авторитета на журналистическата професия, която последните години се е превърнала в слугинаж. Затова е важно да има свободни медии. Трябва да водим тази битка до край и са удряме тъпана силно. Битката за свободата на словото трябва да се води от медиите. Много е важно четвъртата власт да бъде на разстояние от останалите три – това смесване и контролирането им от едно място доведе до това. Пораженията върху обществото са много сериозни. 112-то място на мен ми е обидно като личност, не знам хората как го приемат. Чувствам се унизително от това, че можем да сме толкова назад в 21 век“.

24rodopi.com

Дали ще има кабинет на „Има такъв народ“ зависи от: 1.Лекарите; 2.Слави;3.Доган… – четете тук

Аха Слави направи кабинет „92 + гласовете на БСП и ДПС“, и Бойко Борисов може да черпи… като Ердоган! – четете тук

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: