Театърът поставя на сцена „борбата със собствената съвест“

Театърът поставя на сцена „борбата със собствената съвест“

Театрално-музикален център – Кърджали започва работа по новия си проект „Зидари” на Петко Тодоров, съобщиха от култур

Театрално-музикален център – Кърджали започва работа по новия си проект „Зидари” на Петко Тодоров, съобщиха от културната институция.

„Зидари” е класическо българско произведение, каквото винаги съм искал да имаме в репертоара на нашия театър. Това е една малко позабравена пиеса, която е предизвикателство с архаичния си език и проблематика”, коментира директорът на ТМЦ Гълъб Бочуков. „Неслучайно сме се обърнали към нея, това е една драма за жертвата, която трябва да осигури сговора. Една история за борбата със собствената съвест, за наказаната добродетел, за унищожената красота. Пътят е индивидуален и той води към храма, но не към храма на сбъднатия робски градеж, а към храма на душата. Вярвам, че зрителите ще прочетат посланията на творческия екип”, допълни Бочуков.

Режисьор на спектакъла  ще бъде Надя Асенова. Сценографията и костюмите са дело на Тодор Райков, а музиката – на Ангел Чавдаров. За главната роля ще бъде привлечена абсолвентката от НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов” София – Маринела Георгиева, която е новото попълнение в трупата на театъра. В спектакъла ще участват и трите състава на ТМЦ – Кърджали.

24rodopi.com

 

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0