Татяна Дончева предложила 500 000 лв на адвоката на „Арда 1924“ за разцепването на ИТН!

Татяна Дончева предложила 500 000 лв на адвоката на „Арда 1924“ за разцепването на ИТН!

 Адвокатът на „Арда 1924“ Радостин Василев е депутатът, на когото зам.-председателката от "Изправи се БГ! Ние идваме!" предлагала 500 хил. лв., за да

 Адвокатът на „Арда 1924“ Радостин Василев е депутатът, на когото зам.-председателката от „Изправи се БГ! Ние идваме!“ предлагала 500 хил. лв., за да разцепи парламентарната група според думите на зам.-председателя на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов.

Василев, през чиято кантора преминаха много футболисти, преди да заиграят на „Арена Арда“ в Кърджали, говори на живо в предаването на Йорданов по телевизия „7/8“.

На 12 август в 17,30 ч Татяна Дончева отишла в офиса на депутата от ИТН Радостин Василев, за да го убеждава да разцепи групата на партията и ако нейната партия получи третия мандат от президента, да може с тези гласове да реализира правителство. Както вече 24rodopi.com писа, на 18 август Татяна Дончева се яви на консултациите при президента Румен Радев със защитна маска с логото на „Арда 1924“, която най-вероятно е получила от Василев в офиса му на 12 август.

За която среща един от най-дейните в парламентарната група на ИТН разказа:

„Опитваше да скъси дистанцията между нас, като обясняваше, че г-н Трифонов, наричаше го трубадур на Илия Павлов и зад него стоят десетки лица като Орлин Алексиев, Маджо. Каза как сценаристите са тамагоочита, а аз съм експерт на високо ниво. Не знаела откъде се контролира центърът на задкулисието на ИТН. Слави стоял по средата на масата от едната страна го дърпал Доган, от другата Орлин Алексиев“. Разговорът продължил около 2 часа.

Преди срещата тя му се обаждала няколко пъти с искане да се срещнат само на 4 очи на дискретно място.

„Г-жа Дончева каза, че Николай Хаджигенов е педе*** с три деца и действащ агент на ДАНС. Тя обиди Корнелия Нинова, че е тъпа овца. Поведението й беше странно. Г-жа Дончева започна отдалеч, че вярва, че в ИТН има нормални 50 души, които да избутат сценаристите в ъгъла, защото те пречели на това да се формира кабинет. Изслушах я. Разказа, че трябва да ви отстраним от ръководството и тогава ще се получат нещата с тази партия и тогава ще се работи добре“, разказа още Василев.

„500 k“ е пишело на листче, което Дончева държала пред себе си и допълвала имена на знакови лица от групата на ИТН, сред които експертът Иван Хиновски, зам.-председателката на групата Виктория Василева, самият Радостин Василев и председателката на Народното събрание Ива Митева, но впоследствие задраскала името й. Дончева не предложила словесно на Василев пари, нито му е показвала листчето пред лицето, но той го разчел като намек.

Късно вчера от Клуб Z са се свързали с Татяна Дончева, която заявила следното:

„Аз съжалявам, но нямам никакъв друг избор, освен да потърся правата си срещу Радостин Василев и Тошко Йорданов по съдебен път. „Разкази с неочакан край“, които завършват с „аз не мога да кажа, че тя ми е предлагала пари, но така ми се стори“,   няма да свършат никаква защитна работа на колегата Василев. Аз съм се срещала с него, да, както и сигурно с още десет души от тяхната парламентарна група. Позицията ми при всички срещи е била тази позиция, която е публично изразена и в интервютата ми – от „Панорамата“ при Бойко Василев до наши дни.  Тогава им обясних, че ние не можем да подкрепим този списък от имена, защото ключовите министри могат да провалят едно правителство и е важно кои са те. Темата на разговори ни е била какво трябва да се прави, ако искат да оставят следа в политиката, а не глупостите, които правят.  За какво е това участие на Василев при Тошко – ами излез и кажи: тя ми предложи пари…  защо бягаш от детектора на лъжата… Интересно, дават ли си сметка кой е този, който утре ще отиде да говори с тях – при положение, че те след това могат да си измислят всякакви „казани“ неща“.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0