Танер Кадир се отказал от турското си гражданство след като му обещали депутатски мандат в България!

Джебелчанинът Танер Кадир Тюркоглу се отказал от турското си гражданство малко преди да му гарантират, че ще стане депутат в България.

Джебелчанинът Танер Кадир Тюркоглу се отказал от турското си гражданство малко преди да му гарантират, че ще стане депутат в България. Това сочи разследване на ДОСТ, провокирано от опитите на Тюркоглу, който беше депутат за един месец, да привлече в екипа си активисти на политическата сила.

Въпросът за многото паспорти и многото имена на джебелчанина бе повдигнат след публикацията на 24rodopi.com „Активисти на ДОСТ: Танер ни кани да се запишем в ИТН!“. От ДОСТ дори обвиниха редакцията, че „пробутва рекламно Танер“.

От институция в Турция са дали сведения на ДОСТ относно отказа на Танер Кадир от турското му гражданство.

Редакцията на 24rodopi.com забави правото на отговор на засегнатите от действията и думите на джебелчанина, за да бъдем коректни и по отношение на отправените питания към медията. От ДОСТ настояваха да проверим „защо кандидатът за депутат от „Има такъв народ“ не може да пътува за Турция с любимата си лимузина“; „дължи ли огромни средства в България и Турция“; „работил и е в МИТ и ДАНС“; „защо фирмите му се водят на възродителното му име Тянко Калинов Насков“.

Очаквайте подробностите

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0