Такси, данъци, антиспекула, ето мерките „БСП“ в Кърджали…

Такси, данъци, антиспекула, ето мерките „БСП“ в Кърджали…

Групата общински съветници от БСП в Кърджали предложи на кмета на общината свой допълнителен пакет от антикризисни  мерки. Те

Групата общински съветници от БСП в Кърджали предложи на кмета на общината свой допълнителен пакет от антикризисни  мерки. Те са насочени в различни направления с цел подкрепа на гражданите и бизнеса в нашата община. За младите семейства се предлага поемане таксите за детските градини и ясли от общинския бюджет, съобщиха от пресцентъра на партията.
В подкрепа на гражданите и стопанските субекти в общината част от мерките са: Преизчисляване в посока намаляване на дължимия патентен данък от всички физически лица и еднолични търговци за период, в който обектите са били затворени; освобождаване на медицинския персонал от т.нар. „първа линия“ по преценка на ръководството на областна болница от някои местни данъци; безплатен домашен социален патронаж в периода на действие на извънредното положение; освобождаване от такса битови отпадъци за периода на действие на извънредното положение за неработещи офиси, институции; граждани настанени в общински жилища, които са в неплатен отпуск или са с прекратени трудови правоотношения в резултат на наложените мерки от въведеното извънредно положение в страната да не плащат наем по време на извънредното положение; да се извършва постоянен мониторинг за наличност на стоки и запаси в случай на затваряне на региона – храна, горива, медицински консумативи, както и спекулацията с вдигане на цени на някои стоки от първа необходимост; общината да стартира програми за временна заетост на хора, съкратени поради извънредното положение; в подкрепа на тазгодишните абитуриенти раздаване на Културен чек, включващ безплатно посещение на музеи, туристически обекти, театрални представления; създаване стратегия за постъпателно излизане от извънредното положение с помощта на експерти, медицински лица, представители на бизнеса, общински съветници и др;
В третото направление с акцент обстановката с коронавируса социалистите предлагат: Закупуване на маски и дезинфиктанти за възрастните хора и тези с трайни увреждания, като раздаването да бъде чрез пенсионерски клубове, клубове за инвалиди и др.; закупуване и слагане на временни пластмасови чешми за вода и сапун в града край религиозните храмове, паркове с цел засилване на мерките за дезинфекция на територията на общината. Социалистите още веднъж припомнят, че именно сега е момента и за обработката срещу кърлежи и комари на откритите площи – детски площадки, спортни съоръжения, паркове.
Съветниците от БСП предлагат при необходимост да се актуализира бюджета на общината, като се пренасочат средства от по-маловажни проекти или неусвоени от миналата година средства, към по-важни мерки в условията на криза.
Пакетът от мерки е отворен за допълнения, в зависимост от развитието на обстановката в страната и региона.
Социалистите от БСП поздравяват всички християни по случай предстоящите Великденски празници,като им пожелават здрави, щастливи  и благословени дни.
Областният председател на партията Милко Багдасаров и групата съветници призовават да се спазват добросъвестно мерките и разпорежданията на институциите с думите: „Изминахме тежък път на физическа дистанция помежду си, повече от един месец, нека останем и сега у дома си! Нека покажем, че сме единен, отговорен и дисциплиниран народ! В името на нашето здраве и това на нашите близки, приятели, познати!“.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0