Таксиметров уби клиент след… спор с гаджето си?!

Таксиметров водач причини катастрофа, при която загина негова клиентка, а причина за агресивното му шофиране бил спор по телефона с

Таксиметров водач причини катастрофа, при която загина негова клиентка, а причина за агресивното му шофиране бил спор по телефона с гаджето му.
Това стана ясно по време на поредното дело в съда срещу водача, се съобщава в новия брой на „Родопи voice“.
Припомняме, че инцидентът стана през лятото на 2015 година на пътя Асеновград-Чепеларе. Произшествието пък се превърна в съдебна сага на различни инстанции, в които присъдата на шофьора търпеше промени.
Семейство се качило в автомобила на таксиметровия водач. Познавали се отдавна и често ползвали услугите му за междуградски пътувания. Мъж, жена и дъщеря им тръгнали да се прибират от Асеновград към Чепеларе. Водачът на таксиметровата кола ги качил, но карал бързо и изнервено, въпреки натовареното движение към Смолян заради предстоящия през уикенда Роженски събор. Причината била в проведени няколко телефонни разговора между водача и приятелката му на висок тон, свързани с проблеми между двамата. Пътниците твърдели, че шофьорът бързал да се прибере в Смолян, за да си изяснят отношенията. Той предприемал рискови изпреварвания, като при поредното настъпил фаталният инцидент. В близост до разклона за чепеларското село Забърдо, шофьорът предприел изпреварване на няколко автомобила. В същото време друга кола в колоната опитала изпреварване, но се прибрала в лентата си. Това панирало таксиметровия водач, който натиснал рязко спирачки, загубил контрол над управлението и колата се забила в бетонна подпора на пътя. На мястото веднага спрели други водачи, които оказали помощ на пътниците. Няколко дни по-късно обаче 67-годишна жена умира в болница…
След поредното обжалване, Апелативният съд в Пловдив отмени условната присъда на окръжните магистрати в Смолян. 60-годишният водач ще трябва да влезе за три години в затвора.
В хода на делата стана ясно, че мъжът има 50 акта и 16 фиша за пътни нарушения.
Присъдата обаче може да се обжалва пред Върховния съд.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0