Табели и книжки менте, колко броят нашенци в евро…

Табели и книжки менте, колко броят нашенци в евро…

„Посетих магазин в Атина, където се изработват всякакви табели и направих поръчка. Струваше 17 евро. После сам си я монтирах&

„Посетих магазин в Атина, където се изработват всякакви табели и направих поръчка. Струваше 17 евро. После сам си я монтирах”.
Това разкрива роден гастарбайтер за схемата „Фалшиви регистрации на автомобили“.
Откровението на мъжа бе пред съда в Момчилград, откъдето той излезе с присъда за табели-менте на лек автомобил. Изработките се правели по поръчка в магазин в квартал „Кипсели” в гръцката столица.
Табели, книжки, пазарът продължава да функционира. Десетки са случаите в последните години в Родопите на използване на шофьорски книжки-менте. В голяма част от случаите свидетелствата са гръцки, италиански и испански. Не липсват обаче турски и полски. Нашенци пък броят от 500 до 1000 евро за фалшификат, с който отново да са зад волана.
Последният случай е отпреди дни в Чепеларе. Водач отнесе присъда след като се опита да пробута фалшива шофьорска книжка. Мъжът бил спрян за проверка в родопския град, а пред полицаите представил свидетелство за правоуправление, „издадено“ от Кралство Испания. Шофьорът сключи споразумение с прокуратурата, признавайки се за виновен. Той получи от съда в Чпеларе условна присъда от 4 месеца „лишаване от свобода“. Наказанието бе отложено с изпитателен срок от 3 години.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0