С 6 месеца се удължава патронажната грижа в Черноочене

С 6 месеца се удължава патронажната грижа в Черноочене

Община Черноочене продължава предлагането на услугата „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания”. Срокът н

Община Черноочене продължава предлагането на услугата „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания”. Срокът на проекта се удължава до началото на април догодина. Общо 58 потребители ще се възползват от услугата за срок от 6 месеца, като по-голямата част от тях са участвали в досегашния проект.
През периода октомври 2019септември 2020 година 78 възрастни хора и лица с увреждания от различни населени места на територията на община Черноочене получаваха в рамките на до 2 часа дневно здравни, комунални, социални услуги и психологическа подкрепа в съответствие със заявените потребности.
За тяхна се грижеше мобилен екип от 8 специалисти в различни области на здравните и социални услуги- медицински сестри, рехабилитатор, психолог, социален асистент и домашни санитари.
Откакто през 2013 г. е открит Център за социални услуги в домашна среда, по друг социален проект, досега над 170 нуждаещи се от района са получили услуги от този вид.
Винаги целим да осигурим качествена грижа в домашна среда на лица с трайни увреждания с невъзможност за самообслужване, чрез повишено качество на грижа, целенасоченост и гъвкавост на предоставянето на услуга в общността, каза кметът на Община Черноочене Айдън Осман.
За гарантиране качеството и ефективността на услугата, през месец септември  мобилният екип премина обучителна програма на медицински специалисти и на социални работници. Тя се проведе в хоспис „Добролюбие” в Кърджали.
Екипът специалисти ще премине надграждащо обучение във връзка с пандемията от Covid-19 и ще получи необходимите предпазни средства и предпазно облекло.
Исмет ИСМАИЛ, Черноочене
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0