С човек по-малко „Сините от Кърджали“ измъкнаха точка във Враца

Соченият от букмейкърите за фаворит „Арда 1924“ успя да измъкне само една точка при гостуването във Враца в първия мач о

Соченият от букмейкърите за фаворит „Арда 1924“ успя да измъкне само една точка при гостуването във Враца в първия мач от петия кръг в Efbet лига, но и това e успех, защото „Сините от Кърджали“ играха с човек по-малко след 48-ата минута. Капитанът Пламен Крумов бе изгонен от игра за втори жълт картон за задържане на противников играч.
Домакините от „Ботев“ са с най-лесно пробиваемата защита, като в миналия кръг тимът падна от „Берое“ с 0:6. Играчите на „Арда 1924“ пробваха да си гарантират победата още в първата част, в която доминираха, а Иван Коконов можеше да реализира, но ударът му бе париран от вратаря на домакините. След изгонването на Крумов, „Сините от Кърджали“ прилагаха тактика за запазване на нулевото равенство и успяха.
Резултатът е закономерен, коментира след мача наставникът на „Арда 1924“ Николай Киров. „Смесени чувства, през първата част стояхме добре на терена. Имахме добри атаки, но тази необмислена постъпка в началото на втората част промени концепцията ни. Имахме след това две възможности, но за жалост не успяхме да намерим рамката. Не можем да гадаем дали при 11 срещу 11 щяхме да победим, но при всички положения щяхме да имаме повече атаки. Точката е реална и заслужена, защото нещата се пообъркаха. С нови хора бяхме в защита, тепърва ще работим в защита, отпред създаваме ситуации. Работим и в двете фази, продължаваме. Имаме конкуренция на всички постове“, отбеляза Николай Киров.
Стартовият състав на „Арда 1924“: 36. Симеонов, 5. Ганев, 24. Сулака, 71. Крумов, 25. Леони, 20. Лозев, 19. Руменов, 27. Мартинов, 10. Ковачев, 17. Коконов, 99. Василев
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0