С изключение на джебелчанина Танер Т., всеки един от останалите 239 депутати става за шеф на парламента

С изключение на джебелчанина Танер Т., всеки един от останалите 239 депутати става за шеф на парламента

Ива Митева не ставала за председател на Народното събрание!? Това казват попадащите в остатъка до 240 депутати, след приспадане на 137 от „Има т

Ива Митева не ставала за председател на Народното събрание!? Това казват попадащите в остатъка до 240 депутати, след приспадане на 137 от „Има такъв народ“, „Демократична България“, „Изправи се Бг! Ние идваме“ и ДПС, които избраха Митева за шеф на 46-ото Народно събрание. Разбира се, мнения против новия председател се чуха и от хора извън законодателния орган.

Много си става жената за това място!

Всъщност, с изключение на джебелчанина Танер Тюркоглу, всеки един от останалите 239 души в парламента могат да вършат тази работа. С един Правилник за организацията и дейността на Народното събрание ли не могат да излязат на глава!? Разбира се, нужно е и уважително ниво на владеене на официалния език, обща култура… А ако някой „си гълта граматиката“, щом стъпи на трибуна, то защо въобще е правел неща, които не бива да се правят, за да попадне в партийните листи!? 

20-те години стаж на Ива Митева в администрацията на Народното събрание са бонус и поради това тя в момента най-заслужава да е „пръв сред равни“.

А иначе за заместник-председател на парламента става всеки един от тези 240 депутати, дори Танер Тюркоглу.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0