Създадено от Касим Дал – и министри, и мъжки секретарки, и "много вожд, малко индианец"

Създадено от Касим Дал – и министри, и мъжки секретарки, и "много вожд, малко индианец"

Касим Дал беше голяма работа в ДПС. Създаде много структури на партията по места. И беше в постоянна връзка с местните съвети. Аха се


Касим Дал беше голяма работа в ДПС.

Създаде много структури на партията по места. И беше в постоянна връзка с местните съвети. Аха се заформи скандал в някой местен или градски партиен съвет, и тръгваше от столицата към района. Решаваше проблема, спасяваше структурата. Не оставаше като страничен наблюдател в централата, защото тактиката „нека се мразят долу, за да сме гарантирано добре „горе“ не му допадаше.

Касим Дал създаде и много партийни кадри. Негови ученици в политиката станаха министри – един толкова добре работеше, че в Брюксел му се кефеха, но пък друг се окада толкова алчен, че от лакомия в болница по спешност влизаше.

Но Касим Дал подготви кадри и за други партии. Някои смениха по две-три даже. Един стана мъжка секретарка на една бивша министърка и… от кревата – направо в парламента, и то като член на управляващата партия.

Проблемът на учителя Дал е, че не е научил много от възпитаниците си да знаят как да се държат и като паднат от властови стол. Като се озоват в опозиция, като дойде часът да ядат шамари, като в последния месец, например, хем си от победителите, хем никой не те иска.

 

От какво е провокирана тази дописка? От това, че дни пред изборите Бойко Борисов изтегли късата клечка по отношение на избора на изгонени от ДПС, залагайки на самопредлагащите се за политически трансфер „много вожд, малко индианец“. Лидерът на ГЕРБ заложи на по-калпавата част от „класа по политика“ на Касим Дал, а самият „даскал“ отиде в лагера на „Демократична България“. Нещо от което хората на Христо Иванов ще се опитат да извлекат дивиденти на предстоящите предсрочни парламентарни избори. Изхождайки от това, че Дал и Реджеп Тайип Ердоган си говорят на „ти“, ползата за „Демократична България“ ще бъде не само в смесените региони у нас, но и отвъд „Капитан Андреево. Освен това Христо Иванов привлече в екипа си и Лютви Местан, който също има много по-голяма тежест от „многото вожд, малко индианец“, които се снимаха с Бойко Борисов.

Дописката е провокирана и от един от многото ученици на Касим Дал – Тома Биков, който в момента го играе „втора цигулка“ на Бойко Борисов в парламента. Този многопартиец, който громеше с думи и самия Борисов, вчера, за да му се хареса, барабар с един Георги Георгиев сътвориха скандал за лобизъм при вноса на машини за вота заради 100 лв. дарение за „Демократична България“. Но всичко се обърна срещу ГЕРБ, когато проговори мъжът, с чието име бе злоупотребено. Иван Тодоров се оказа млад компютърен специалист, който няма нищо общо нито с вносителя на машините за изборите „Сиела норма“, нито с шефа й адвокат Иван Тодоров. Просто съвпадение на имена, сметнато от ученика на Дал и другия като шанс за удар в десятката. Да, ама дартс с бумеранг не се играе!

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0