Съдът: 3 години условна за бизнесмена Кяшиф за катастрофата край Глухар, Димитър Б. е невинен

Съдът: 3 години условна за бизнесмена Кяшиф за катастрофата край Глухар, Димитър Б. е невинен

Бизнесменът Кяшиф К. бе признат за виновен в причиняване на смъртта на съпругата си - Хюсние К., съобщават от пресцентъра на съда в Кър

Бизнесменът Кяшиф К. бе признат за виновен в причиняване на смъртта на съпругата си – Хюсние К., съобщават от пресцентъра на съда в Кърджали. Той е извършил неправилно изпреварване с лекия си автомобил „Кадилак“, бил е в нетрезво състояние, което е довело до катастрофата, при която загина жената.

Това е решението на апелативните магистрати в Пловдив, посочват още от Съдебната палата в града край Арда. Кяшиф К. получи наказание от 3 години „лишаване от свобода“, чието изтърпяване бе отложено с изпитателен срок от 5 години.

Припомняме, че тежката катастрофа стана след полунощ на 21 ноември 2015 година на прав участък от пътя Момчилград-Кърджали, до разклона за село Глухар. Тогава Окръжна прокуратура образува досъдебно производство срещу Кяшиф К. за това, че при управление на лек автомобил е нарушил правилата за движение по Закона за движение по пътищата и по непредпазливост е причинил смъртта на Х. К., като деянието е извършено след употреба на алкохол с концентрация над 2 промила.

По-късно Кяшиф К. „подели“ вината с Димитър Б., водач на автомобил, който се движел по пътя за Кърджали минути след инцидента. Тройната съдебна експертиза в Кърджали установи независимо съпричиняване. Осъдени бяха и двамата водачи.

Апелативният съд в Кърджали обаче измени частично решението на окръжните магистрати в Кърджали. Димитър Б. бе признат за невиновен за съпричиняване на смърт по непредпазливост. Присъдата бе изменена частично и спрямо бизнесмена. Той бе оправдан по обвинението за съпричиняване и шофиране с превишена скорост над допустимата.

Присъдата е влязла в сила, съобщиха от пресцентъра на съда.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0