Съдът: Постоянен арест за 41-годишния с 1,9 килограма канабис!

Съдът: Постоянен арест за 41-годишния с 1,9 килограма канабис!

41-годишният мъж, задържан с 1,9 килограма канабис, остава за постоянно в ареста. Това реши състав на Окръжния съд в Кърджали. Той е

41-годишният мъж, задържан с 1,9 килограма канабис, остава за постоянно в ареста. Това реши състав на Окръжния съд в Кърджали.
Той е привлечен като обвиняем за държане на наркотици с цел разпространение, престъпление с висока обществена опасност, извършено в условията на опасен рецидив, по чл. 354а, ал. 1, изречение 1, предл. 4 от Наказателния кодекс. Максималното наказание, което законодателят предвижда в този случай, е до 15 години лишаване от свобода и глоба до 100 хиляди лева.
За да вземе мярката „задържане под стража“, съдът прие, че от извършените по делото процесуално-следствени действия и разпити на свидетели, както и от събраните писмени и веществени доказателства, може да се направи обосновано предположение, че Й. И. е автор на деянието, за което е привлечен към наказателна отговорност. Съществува и реална опасност той да се укрие или извърши ново престъпление, както и да повлияе на свидетели по делото. От значение е и обстоятелството, че деянието е извършено в условията на опасен рецидив, както и в срока на условно предсрочно освобождаване на обвиняемия от изтърпяването на ефективно наказание „лишаване от свобода“.
Определението на Окръжен съд – Кърджали може да бъде обжалвано или протестирано пред Апелативен съд – Пловдив.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0