Съдът в Кърджали праща към Гърция каналджия от Родопите

Съдът в Кърджали праща към Гърция каналджия от Родопите

Окръжен съд – Кърджали допусна изпълнение на Европейска заповед за арест, издадена от Апелативна прокуратура Тракия, Република Гъ

Окръжен съд – Кърджали допусна изпълнение на Европейска заповед за арест, издадена от Апелативна прокуратура Тракия, Република Гърция, за задържане и предаване на български гражданин.

Съдебните власти на Гърция са поискали задържането и предаването на лицето Р.Й.Т., с цел провеждане на наказателно производство, съобщиха от пресцентъра на Окръжния съд.

На 14 януари м.г., в района на Еврос, Гърция, лицето подпомогнало Y.K., чрез предоставянето му на автомобил, при вземането от гръцко – турската граница на осем граждани от Сомалия, Еритрея, Афганистан, влезли на гръцка територия, без да преминат през законово определен пункт на граничен контрол, без да са заверени пътническите им документи и без да бъдат подложени на полицейска проверка, като целта на двамата била срещу вземане на парично възнаграждение да последват придвижването на посочените лица от гръцко – турската граница с автомобил във вътрешността на гръцка територия.

Съдът взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо Р.Й.Т.  до фактическото му предаване на съдебните власти на Гърция.

Решението на съда е окончателно и влиза в сила в деня на постановяването му.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0