Съдът върна делото на Местан в прокуратурата за отстраняване на нарушения (обновена)

Съдът върна делото на Местан в прокуратурата за отстраняване на нарушения (обновена)

Състав на Окръжния съд в Кърджали върна в прокуратурата делото за тежката катастрофа край село Загорско, при която загина 6-месеч

Състав на Окръжния съд в Кърджали върна в прокуратурата делото за тежката катастрофа край село Загорско, при която загина 6-месечната Еджрин. Държавната обвинение трябва да отстрани констатираните процесуални нарушения.
Отхвърлено бе искането на защитата на обвиняемия Лютви Местан за връщане на делото в досъдебна фаза.
Другият обвиняем е бащата на загиналото дете. 

„С определение в разпоредително заседание тричленен състав на Окръжен съд – Кърджали прекрати съдебното производство по наказателно дело от общ характер № 152/2020 по описа на съда, в което подсъдими са Ю.Т.А. и Л.А.М. за катастрофа на 14 април 2019 г. край село Загорско. Делото се връща на прокуратурата за отстраняване на допуснати съществени нарушения на процесуалните правила, нарушаващи правата на пострадалите от престъплението лица Е.Д.А. и Б.Ю.А.

Определението на Окръжен съд – Кърджали за прекратяване на делото и връщането му на прокуратурата за отстраняване на допуснати съществени отстраними процесуални нарушения подлежи на обжалване или протестиране пред Апелативен съд – Пловдив в 7-дневен срок от 15 септември“, гласи съобщението на Окръжен съд – Кърджали.

Очаквайте подробностите и брифинг на Местан


24rodopi.com

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: