Съветници от ГЕРБ: Електронно приложение за детските площадки щеше да улесни гражданите

Съветници от ГЕРБ: Електронно приложение за детските площадки щеше да улесни гражданите

Мнозинството в ОбС отхвърли предложението на съветниците от ГЕРБ да бъде създадено електронно приложение за локализация и визуализац

Мнозинството в ОбС отхвърли предложението на съветниците от ГЕРБ да бъде създадено електронно приложение за локализация и визуализация на детските и спортните площадки в общината, съобщиха от пресцентъра на партията.
Според вносителя Цветелин Гавазов, услугата е потребна на младите хора, тя ще улесни както гражданите, така и администрацията що се отнася до по-доброто стопанисване, контрол и поддръжка на съоръженията.
„Съжалявам, че приложението не бе възприето като необходимост, не срещна подкрепата на мнозинството и не бе подложено на гласуване. Що се касае до наличния в момента публичен регистър на детските площадки, съставен за нуждите на определени европроекти, стана ясно, че площадката на ул. „Бистрица“ не фигурира в него и единствено реакцията на ГЕРБ осуети продажбата на терена и заличаването на площадката“, припомни Гавазов. „Дори това да е прецедент, той заслужава дебат. Длъжни сме да защитим интересите на гражданите и  да осигурим нормални условия за отдих в градска среда. Имаме лоши примери, независимо, че сделките с публична общинска собственост са забранени със закон“, допълни председателят на групата Гроздан Колев.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0