Съветниците от ГЕРБ: Готви се презастрояване на „Байкал“ с високо строителство!

Съветниците от ГЕРБ: Готви се презастрояване на „Байкал“ с високо строителство!

Групата съветници на ПП ГЕРБ категорично възразява срещу подготвяната от община Кърджали промяна на устройствената зона на кв. ̶

Групата съветници на ПП ГЕРБ категорично възразява срещу подготвяната от община Кърджали промяна на устройствената зона на кв. „Байкал” от жилищна в смесена централна. Предложението ще бъде внесено на сесия днес от кмета Хасан Азис, посочват от пресцентъра на местната структура на партията. То ще  позволи  високо строителство на сгради и ще измени цялостната структура на квартала, който до този момент съумя да запази своя архитектурен облик, смятат от ГЕРБ. Според експерти, настоящата инфраструктура (електропреносна и ВиК мрежа, паркоместа и др.) е изключително неподходяща за мащабно строителство, което прави идеята крайно неприемлива. През последните 16 години кърджалийци са свидетели на застрояването на всяка педя земя, в противоречие със стандартите за съвременно градско планиране, екология и качество на живот, заявяват от ГЕРБ. 
„Призоваваме ръководството на община Кърджали да се съобрази с интересите на хората и да оттегли предложението, което почива единствено на комерсиални подбуди.  Крайно време е да се съсредоточим върху разрешаването на по-важни и неотложни въпроси, а именно – изграждане на нови детски градини, площадки за игра, зелени площи и др., които  явно не са приоритет за местната власт“, призовават съветниците.  Групата на ГЕРБ изразява безусловна подкрепа на десетките недоволни жители на кв. „Байкал”, които потърсиха съдействие заради предстоящата промяна на устройствената зона и ще продължи да защитава интересите им на граждани и данъкоплатци, които заслужават по-добра жизнена среда.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0