Съветник от ГЕРБ: Въженият мост е в критично състояние!

Руслан Терзиев, общински съветник от групата на ПП ГЕРБ в Кърджали, внесе питане до кмета Хасан Азис относно критичното състояние,

Руслан Терзиев, общински съветник от групата на ПП ГЕРБ в Кърджали, внесе питане до кмета Хасан Азис относно критичното състояние, в което се намира въженият мост над р. Арда, съобщиха от пресцентъра на партията. Стотици граждани, голяма част от които са деца, ползват съоръжението ежедневно. То обаче не отговаря на нормите за безопасност и сериозно застрашава сигурността на преминаващите, безпокои се Терзиев.
Освен компрометираната дървена част, износването на конструкцията и зейналите пролуки, които възпрепятстват придвижването, проблемен е и достъпът на хора с увреждания. На практика мостът не може да се ползва от тях, което ги дискриминира, изтъква съветникът. Терзиев настоява общината да се ангажира с конкретни срокове за обновяване на пешеходната връзка между централната част на града и кв. „Възрожденци“ и да вземе мерки за решаване на проблема с безопасността в дългосрочен план. 
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0