Съветник от ГЕРБ: Без зам.-шефове на ОбС и Културния дом, пестим 150 000 лева

Да бъдат закрити платените длъжности заместник-председател на Общинския съвет и заместник-директор на Дома на културата. Така за тр

Да бъдат закрити платените длъжности заместник-председател на Общинския съвет и заместник-директор на Дома на културата. Така за три години ще бъдат спестени поне 150 000 лева, предложи на сесията на Общинския съвет днес съветникът от групата на ПП ГЕРБ Руслан Терзиев, съобщиха от пресцентъра на партията.
С цел икономии в бюджета следва да бъдат преразгледани и договорите с доставчици на храни за детските градини, които продават на завишени цени, както и да спрат харчовете за безумни проекти, които нямат устойчивост и не носят приходи. Оздравителен ефект би имало и преобразуването на ОЧБ в отдел на общината, заяви Терзиев. По думите му, местната власт продължава да трупа задължения към фирми, които благоустрояват само на хартия, а допълнителните 5 млн., които бяха договорирани с фирмата за сметопочистване не водят до повишаване на качеството на услугата. Групата на ГЕРБ отказа да подкрепи оздравителния план на община Кърджали за периода 2020-2022 г. с аргумента, че той е в ущърб на хората и няма да подобри финансовото й състояние. Руслан Терзиев подчерта, че и старият, и новият оздравителен план са писани проформа, те не решават проблемите, а ги задълбочават и единственото „лекарство“, което кметът познава е орязването на разходите за образование, култура и спорт и вдигането на местните данъци с 40 процента. Любопитен е и фактът, че в оздравителния план е заложено съкращаване на разходите за ток, вода, консумативи за коли  и др. с около 300 000 лева, което навежда на въпроса, каква в действителност е реалната издръжка на администрацията, посочват от пресцентъра на ГЕРБ.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0