Съветник иска детска кухня и по кварталите

Съветник иска детска кухня и по кварталите

Общинският съветник от ПП ГЕРБ Руслан Терзиев внесе предложение до кмета Хасан Азис за разширяване обхвата на Детската млечна кухня в К

Общинският съветник от ПП ГЕРБ Руслан Терзиев внесе предложение до кмета Хасан Азис за разширяване обхвата на Детската млечна кухня в Кърджали и обособяване на допълнителни раздавателни пунктове по квартали, съобщиха от пресцентъра на местната структура на партията.

В момента социалната услуга се извършва единствено от кухнята-майка в центъра, а това силно затруднява достъпа на нуждаещите се млади семейства и ги натоварва с разходи за транспорт, аргументира се Терзиев. В момента цената на дневния купон в детската кухня е 2 лева. За да се възползват от услугата, потребителите от кварталите трябва да заплатят и разходите за транспорт в двете посоки, което оскъпява храната и обезмисля социалния ефект. Разкриването на изнесени пунктове по квартали, в които да се раздава пакетирана храна ще облекчи родителите и същевременно ще ограничи струпването на хора на едно място, което е важна противоепидемична мярка. Примери за добре изградена система за функциониране на детската кухня има във всички съседни на Кърджали областни градове, откъдето общината може да почерпи опит, твърди общинският съветник от ПП ГЕРБ.

24rodopi.com

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0