Събрали целия си живот в една каруца… или какво направи Тодор Живков на 29 май 1989-та

Събрали целия си живот в една каруца… или какво направи Тодор Живков на 29 май 1989-та

„Събрали целия си живот в една каруца... История, която все още не е написана... Престъпление, което все още не е осъдено.... Ез

„Събрали целия си живот в една каруца…

История, която все още не е написана… Престъпление, което все още не е осъдено…. Език, който все още е забранен! Етническо прочистване, което още не е осъзнато и не е приемано в уж демократичната ни държава и в толерантното ни общество!

29-ти май 1989 г. – начало на едно ново безумие или просто естествено продължение на престъпната държавна политика! В България няма неразделени турски семейства! В Европа сме! Да си спомним!“, коментира бившият кърджалийски народен представител Ерол Мехмед.

На 29 май 1989 година Тодор Живков прави ход, за който ще съжалява… на 10 ноември същата година. Когато най-верните му другари ще го предадат и ще го свалят от власт.

„Режисьорите“ на антибългарската кампания подеха въпроса за изселването като разтръбиха, че Турция е готова да приеме всички български мюсюлмани, които искат да се изселят. По този повод искам от името на българските мюсюлмани и от свое име, в качеството си на председател на Държавния съвет да се обърна най-настойчиво към съответните турски власти – Отворете границата за всички български мюсюлмани, които желаят да отидат в Турция временно, или желаят да живеят там. Времето за заигравки премина – Турция би следвало да отвори границите си за света, съгласно международните норми и договорености, така както го направи Народна република България“, чете от екрана на държавната телевизия в 20.00 часа преди 28 години председателят на Държавния съвет на НРБ и генерален секретар на ЦК на БКП Тодор Живков.

От този момент нататък България няма да е същата. България попада в световните новини. Кърджали и кърджалийци също.

„ Българският народ няма да падне на колене. Дълбоко се заблуждават онези среди, които лелеят надеждата, че ще могат да върнат колелото на историята назад, към времената на Османската империя“, гласят финалните думи на Тодор Живков.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0