Счупиха каръка! В „Селото на ергените“ вече има десетки булки!(снимки)

Счупиха каръка! В „Селото на ергените“ вече има десетки булки!(снимки)

„Искам и аз като всички нормални хора да имам вече топло семейство, но няма моми. Всичките кандидат – невести в района

„Искам и аз като всички нормални хора да имам вече топло семейство, но няма моми. Всичките кандидат – невести в района предпочитат да се омъжат в Ардино, Кърджали или в Турция, никой не иска да остане тук“. Това изрече през 2014-та Бирол Керим от Горно Прахово. Тогава ардинското село влезе във фокуса на медиите със своите около… 100 ергени с кахър за булки.
6 години по-късно обаче Бирол вече не е сред тях. 38-годишният мъж сключи брак с дама от съседното Гърбище.
Кметът на Горно Прахово Мехмед Мюмюн подписа и връчи удостоверението на младото семейство Бирол Керим и Нуршен Али. Той пожела на младоженците да съхранят топлината и уюта в семейството.
„В брачния си живот ще преживеете заедно добри и лоши дни. Надявам се съвместният ви живот да продължи в здраве, щастие и мир. Не пропускайте уважението, любовта и толерантността си. Желая ви от сърце много дълъг и щастлив семеен живот, изпълнен само с радости и красиви събития“, им пожела още кметът на Горно Прахово.
„Не се притеснявайте, оженихме ги!“, пък коментира с усмивка за 24rodopi.com местният управник. През годините голяма част от ергените вече са намерили своите половинки и са се задомили. В селото са останали двадесетина души все още без булки.
Бракът на Бирол и Нуршен пък е първият в кметството за последните две години. Но пък ергените подписвали в градовете.
„Двамата бяха развълнувани докато подписваха, дори леко им трепереха ръцете, но пък щастието бе изписано по лицата им“, посочи за 24rodopi.com кметът Мехмед Мюмюн. От кметството са организирали и скромно тържество в центъра на Горно Прахово за младоженците. Разбира се-при спазване на всички противоепидемични мерки.
В момента в Горно Прахово живеят 520 души. В миналото е било едно от най-големите села в Ардинско.
24rodopi.com


COMMENTS

WORDPRESS: 0