Счупена ръка заради счупена плочка – 15 000 лева обезщетение

Счупена ръка заради счупена плочка – 15 000 лева обезщетение

Кърджалийка ще трябва да получи 15 000 лева обезщетение след като си счупи ръката при падане на тротоар в областния град. Причината за инцидента

Кърджалийка ще трябва да получи 15 000 лева обезщетение след като си счупи ръката при падане на тротоар в областния град. Причината за инцидента се оказала счупена плочка по настилката за пешеходци.

Произшествието станало в района на Езиковата гимназия в Кърджали. Жената отивала на работа, като с нея била дъщеря й. След моста на входа на града, и преди самото училище, кърджалийката стъпила върху счупена тротоарна плочка, която се обърнала под тежестта на тялото й, а жената паднала напред, подпирайки се с двете си ръце на земята. Плочката била една от многото счупени в тази част на платното, а тротоарът бил с изкъртена и разбита настилка. Нивата били различни, като на места дупките били запълнени с пръст. При падането жената счупила ръката си, получила наранявания по лицето и краката. Дъщеря й й помогнала да се изправи, забърше кръвта от лицето си и заедно отишли в болницата в Кърджали. Там се наложило поставяне на гипс.

Потърпевшата кърджалийка заведе иск срещу Общината, а Районният съд прецени, че администрацията трябва да заплати обезщетение в размер на 15 000 лева.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0